–Delegasjonen var interessert i norsk kompetanse på vannkraft, og de tok kontakt og inviterte seg selv til et besøk i Trondheim, sier Ånund Killingtveit, som var kontaktperson og organiserte både et faglig seminar og befaringer.
Bakgrunnen viste seg å være et ønske om å vurdere mulighetene for opprustning og videreutvikling av vannkraft på Taiwan, som ett av flere mulige tiltak for å bedre energiforsyningen, helst ved økt produksjon av fornybar energi.
Taiwan er i dag svært avhengig av importert fossil energi og har, med unntak av litt vannkraft, ingen egne energikilder for el-produksjon. I tillegg til økt innsats på vannkraft, vurderes også utbygging av sol- og vindkraft, og integrasjonen sol-vind-vann var derfor et sentralt tema. CEDREN organiserte et faglig seminar med deltakere fra NTNU, SINTEF og POWEL, og deretter befaring til Vassdragslaboratoriet ved Institutt for vann- og miljøteknikk, og til nye og gamle kraftverk ved Leirfossene, der Statkraft var vertskap. Omvisningen på Leirfossen ga en god illustrasjon av hvordan gamle vannkraftanlegg kan bli modernisert og effektivisert, samtidig som miljøforhold i elva ivaretas. –Delegasjonen var svært fornøyd med besøket, og jeg har i etterkant fått invitasjon til besøk og framtidig samarbeid om vannkraft, sier Killingtveit. De viste også stor interesse for å styrke utdanningen innen fagfeltet, og merket seg særlig tilbudet om det to-årige MSc programmet "Hydropower Development" ved NTNU.